top of page

ВМРО предложи на Калфин геноцид срещу ромите - прокуратурата и НПО мълчат


Вицепремиерът и социален министър Калфин редом до Каракачанов. Социалният министър не вижда проблем в идеите на ВМРО, а може би тези идеи са залегнали в неговата социална политика. Снимката е от сайта на партия ВМРО.



На 30 март 2016 г. в Народното събрание е била проведена среща относно демографската криза. Според информационна агенция Фокус срещата е по инициатива на партия АБВ. В нея са участвали вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, Георги Първанов президент на България от 2002 до 2012 г., сега председател на АБВ, заместникът му Румен Петков, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и лидерите на други партии като „Български социалдемократи” и БЗНС „Александър Стамболийски”.


Целта на срещата е била тези партии да изработят обща позиция във връзка с предстоящия Консултативен съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев. ВМРО е връчило на Калфин документ от 18 страници озаглавен „Меморандум за противодействия на демографската катастрофа”. До настоящия момент вицепремиерът Калфин по никакъв начин не се е разграничил от идеите на ВМРО. Калфин, Първанов и Каракачанов са дали съвместна пресконференция в Народното събрание след срещата.


В меморандума се твърди, че има заплаха от етнически конфликт в България. Твърди се, че българските роми нямат държава-майка, а държавата майка на български турци била Турция. По този начин ВМРО внушава, че българските роми и турци са чужденци, за които България не е родина. Ромите дори били от друга цивилизация, различна от българската и затова проблемът с тях бил и етнически и социален. Броят на етническите българи трябвало да се увеличи чрез внасяне на хора от други страни, а за справянето с ромите се предлагат поредица от мерки, част от които могат да бъдат квалифицирани като подбуждане към геноцид по Наказателния кодекс.


А дали не трябва да благодарим на политиците, че свалят маските си и вече не крият истинските си намерения? Преди две години министър Москов пръв призова за апартейд в здравеопазването. На 19 февруари тази година вътрешният министър Бъчварова обяви в парламента, че е изработена карта с рисковите зони от етнически конфликт. В момента Калфин говори за заселване на етнически българи от чужбина. А с ромите какво ще стане? Истинският дебат, който се води по етажите на властта не е публичен, само от време на време изтича информация. Явно се мисли върху някаква стратегия по този въпрос на международно ниво, защото роми има в цяла Европа. Българските политици са изпълнители, те нямат самостоятелна политика. Текстът на меморандума засега е достъпен на сайта на ВМРО. Тук можете да прочетете избрани откъси от текста.


„По това време етническите проблеми в страната вече са набрали достатъчно сила и ръководството на държавата търси начини за тяхното преодоляване. За съжаление в това отношение се допуска груба грешка. Тогава се смята, че бъдещият основен проблем ще бъде с турското (и мюсюлманското) население, тъй като то има държава-майка - Турция, която се намесва и ще се намесва във вътрешните работи на България. Затова се случват емиграциите на това население, „възродителният процес”, „голямата екскурзия” и пр.


Тогавашните управляващи наивно смятат, че съществуващите проблеми с циганското население ще бъдат разрешени много по-лесно, защото то няма държава-майка, която да се намесва и да предизвиква международни реакции като Турция. Сегашното положение се дължи до голяма степен на недоглеждането на проблема още преди няколко десетилетия, който сега е набрал такава скорост, че е трудно, но не невъзможно, да бъде овладян.


Ако нищо не се направи, в обозримо време е възможно да избухне драстичен конфликт между части от циганското население и останалото население на страната. Сблъсъкът в Катуница беше симптоматичен. Той беше последван от този в Гърмен. Все по-често ще се проявяват локални конфликти, докато това не стане в национален мащаб. Конфликтът не е само битов, но е и етнически и социален. Замазването и омаловажаването му ще има непредвидими последици.


Основните фактори, които поддържат сегашното положение, са външни и вътрешни. Към външните фактори спада натискът още отпреди 20 и повече години България да приеме шизофреничната идеология (по думите на наш известен политолог и коментатор) на мултикултурализма. В българския вариант това се отнасяше за правата на ромите (циганите). Така и до ден днешен ние не разбрахме, какви са всъщност тези права. Това се правеше, за да може България да стане член на Европейския съюз.


Проблемът тук е цивилизационен. Циганите се придържат към източен (неевропейски) цивилизационен модел, който се отличава с голяма консервативност и наличие на традиции и обичаи отпреди хиляди години. В този смисъл проблемът е и етнически, и социален и всякакъв.


Какви конкретни мерки биха могли да се вземат, за да се промени статуквото?


Разрушаване на гетата…


Разделяне на живеещите в тези гета на отделни домакинства и даване на жилища срещу заплащане или под наем сред основното (нециганско) население на държавата…


Обуздаване на битовата престъпност, където основните извършители са лица от циганското население.


Детските надбавки да се обвържат с образователния ценз на родителите и главно на майките.


Да се предприемат законови и финансови мерки за ограничаването на раждаемостта сред малолетни момичета, която не намалява , а се увеличава!


Какви са лошите сценарии за България? Тук също има няколко варианта. Ето един от тях. Икономиката на страната не може да функционира пълноценно. Увеличава се безработицата. Социалната система не може да понесе огромната тежест от пенсионери и социално слаби лица, здравеопазването се разпада. Младите хора напускат страната. Почти цялото селско население се премества в градовете. Селата са опустошени и разграбени от ромски (цигански) банди. След като всичко се окраде и разграби, и ромите (циганите), разчитащи на социални помощи и грабежи, също напускат страната..."


Въпросът пред нас е какво можем да направим ние, обикновените хора? Тази политика срещу ромите, няма как да не засегне и останалите граждани, които също нямат идея какво се случва и са ежедневно манипулирани и облъчвани от контролирани медии.



Пълният текст на меморандума е достъпен тук.


Конвенцията за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид е достъпна тук.


Наказателен кодекс на Република България, Глава XIV Престъпления срещу мира и човечеството, Раздел III Унищожаване на групи от населението (геноцид) и апартейд е достъпен тук.






bottom of page