top of page

Глобализацията и краят на националните държави


ArtisticPhoto / Shutterstock.com

Това огромно раздвижване на маси народ през границите на уж суверенните държави, поставено под покривката на бежанска вълна, има за цел само едно - да разбърка един мултиетнически миш-маш в сърцето на Европа. В тази Европа, в която само до преди около 30 години държавните граници бяха свещени, а преминаването им без разрешение се наказваше и със смърт. Нали не е логично стотици хиляди бежанци да преминат през териториите на няколко държави и да акостират в Германия, Франция, Холандия и която и да е друга страна? Ако в Европейския съюз границите са останали в миналото, то необяснимо е как тези бежанци преминават хиляди километри от Афганистан до Берлин и Лондон, преминавайки през Иран, Ирак, Сирия и Турция, а от там през Гърция, Македония, Сърбия и Унгария за мечтаната земя на Еврозоната.


Кои тъмни сили подтикват едновременно огромни маси от хора да атакуват Европа, за да й отнемат идентичността, като я доведат в недалечното бъдеще до състояние на етническа неидентифицираност? Един казан от коренно различен народ, далеч от представите ни за етническа и национална принадлежност, каквито имаме сега. Един народ, който ще бъде назоваван с нищо незначещото „европеец“.


Може би това са първите крачки на глобализацията, от която имат сметка само и единствено билдербергите и рокфелеровци. Създаването на един - не единен, а един, в който единността ще бъде налагана чрез различни методи - народ, улеснява до безкрайност еднаквото контролиране на всички негови представители, без оглед на етнически произход. Еднакво ще бъдат третирани и повсеместно контролирани англичанинът, унгарецът и българинът, при които споменът за етническа принадлежност ще е избледняващо в съзнанието нещо от прастари времена.


Та нима Брюксел и неговите чиновници не са служители на едно паневропейско правителство, което е поставено по сила и значение над националното правителство! Самият факт, че решенията на Брюксел са над националните подсказва, че в момента се намираме в двора на тази лелеяна мечта на световните лидери в сянка. Споразумението между Европейския съюз и Америка за свободна търговия е част от плана за убиване на тези народи, чиито икономики са със слаби производствени и съпротивителни сили.


Умишленото проваляне на образованието в световен мащаб и довеждането му в състояние на постоянно взиране в собствения си пъп, е част от този план. Както и проблемите в здравеопазването, интегрирането на циганското малцинство в мащабите на Европа, и в която и да е друга сфера на икономическия и обществен живот.


Познатото “Прост народ - слаба държава“ ще придобие ново звучене: “Прост народ - лесно управление“, което впрочем е валидно в България и посткомунистическите страни от времената на преврата, извършен от пияните матроси през 1917 година в имперска Русия.


Да, вярно е, че този процес може да продължи с десетилетия, но все пак ще се осъществи, само ако не бъде спрян от една нова и тотално смъртоносна световна война. Е, не ми се вярва билдербергите и рокфелеровците да допуснат това! Глобализацията е тази смъртоносна инжекция, бита преди да се изпълни смъртната присъда над Европа.


Интересно би било да се прогнозира мястото на традиционното в момента европейско малцинство - циганското - в това бъдещо море от етническа неидентифицираност.

bottom of page